keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Wiinien Pelimannien järjestelyistä


Moneen kertaan meiltä on kysytty, miten saamme Wiinit Pelimannit järjestettyä. Mistä saamme niin paljon rahaa, että kaikki onnistuu? Mistä saamme kaikki ne ihmiset, jotka ovat tapahtumaa järjestämässä. Ollessani autotallissa saunapuhtaana tussaamassa seuraavan päivän tanssikylttejä, tajusin, että tähän hetkeen tiivistyy myös meidän tapahtuman järjestelyt: kaikki tekevät minkä osaavat ja ehtivät, palkkaa tai muuta korvausta pyytämättä. Avuksi otetaan myös perheenjäseniä, mikäli pystytään ja voidaan. 

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi vaikka sitä, että viime vuonna juuri ennen tapahtumaa pelimannit roikkuivat naulojen ja vasaran kanssa Birknäsin vanhan ladon katolla peltikattotöissä. 

Tai sitä, kun erään pelimannin puoliso ompelee vanhoista lakanoista joka vuosi uudet numerot isoihin Wiinit Pelimannit – banderolleihin.
Rahaa meillä ei paljoa ole, mutta osaamme jo onneksi hoitaa tapahtuman pienemmälläkin budjetilla. Ja yleishyödyllisenä yhdistyksenä me emme edes voi tehdä tällä tapahtumalla voittoa, eikä se toki ole tarkoituskaan, joten olemme aina tyytyväisiä kunhan emme mene tappiolla.

Tänä vuonna olemme saaneet ihanasti tukea peräti kahdelta säätiöltä sekä pari sponsoria, joten voimme viettää 10-vuotisjuhlia hieman reteemmin: päälavan katsomosta osa on katettu kahdella isolla teltalla! Se on iso parannus aiempiin vuosiin, sillä katosta olemme kaivanneet, vaikkei koskaan olekaan vielä satanut. (kop, kop, kop)

Mutta noin yleisesti ottaen koko homma perustuu siihen, että meillä on tekevää ja osaavaa väkeä, ja ihmiset myös tekevät. Me emme käytä mainostoimistoa eikä meidän itse tekemiämme julisteita ja mainoksia näy isojen lehtien pääsivuilla. Eikä oikeastaan muissakaan medioissa. Meidän julisteemme ovat tienvarren sähkötolpissa ja kauppojen ilmoitustauluilla, joihin viemme ne itse. Me teemme itse myös nettisivumme, kirjanpidon, rannan kaislojen niiton, lipunmyynnin, pelimannien aamupuuron ja ihan kaiken muunkin. Meillä on tee-se-itse-tapahtuma.


Joka vuosi tapahtuman aikaan hämmästelemme sitä, että olemme todella saaneet jälleen kerran kaiken aikaiseksi. Pari päivää ennen tapahtumaa on todella hektistä, kun kaikki vessojen pesusta äänentoistoon on saatava kuntoon, mutta aina kaikki on lopulta valmistunut. Käsiä tuntuu aina olevan liian vähän ja olisihan moni asia helpompaa, jos olisi rahaa, mutta me pärjäämme myös näin. Ja ehkäpä osa tunnelmasta tulee myös siitä, että nyt tapahtuma on kuin meille tulisi vieraita kylään. Ei mitään kasvoton massatapahtuma, vaan meidän ihan oma juttumme, johon kutsumme kaveritkin soittamaan. Ja joskus joku tulee kuuntelemaankin.

Meillä on oma pieni tapahtuma, joka antaa meille paljon siitäkin huolimatta, että se myös ottaa. Eikä tässä maailmassa kaikkeen tarvita paljoa rahaa, mutta tahtoa sitäkin enemmän. Ja ihania ihmisiä, jotka saapuvat meidän kanssamme ja meidän iloksemme soittamaan!1 kommentti:

  1. MOORE LOANS SAVE ME WHEN THERE WAS NO HOPE {mooreloancompany@yahoo.com}

    Hello everyone in this forum, I am Luis Root from USA, I cannot believe that God really exist not until i was Redeemed and saved from Financial bondage.. l was into financial crisis and needed to pay some bills. l tried seeking help from banks but all to no avail,l also tried seeking help from the internet only to meet scammers who pretended to be private lender and made away with my $15000 and did not get my loan, not until GOD introduce me to Moore Robbinson through a friend who was rescued from financial problem and a loan of $100,000.00 was granted to him by Moore Robbinson, so l took his advise and contacted Moore Loan Company and in the space of one week my loan of $200000 was granted to me.so my advise to everyone seeking for loan at low interest rate of 2% .l am doing this because l am so happy am out of financial bondage and am once again full of joy and life is easy all thanks to GOD and Moore Robbinson. You can contact Moore Loan Company via {mooreloancompany@yahoo.com} OR Text (414) 454-9493

    VastaaPoista