perjantai 1. maaliskuuta 2013

Tapahtuman järjestelyihin tukea, hienoa!

Tänä vuonna järjestämme Wiinit Pelimannit - tapahtuman jo yhdeksännen kerran. Tapahtumajärjestelyt olemme aina tehneet talkoilla ja pakolliset pienet kulut olemme keränneet kasaan pienistä puroista, joita keräämme kasaan vuoden varrella tapahtumaa silmällä pitäen. Vuosi vuoden jälkeen sponsori-hanat tuntuvat  tuntuvat vain menevän tiukemmalle ja purot pienenevät pienenemistään tai ehtyvät jopa kokonaan.

Viime vuonna saimme Suomen kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahastosta apurahan ja olimme siitä aivan hämmentyneitä. Kävimme vastaanottamassa apurahaamme Laitilassa ja kuuntelimme sitä kunnioitettavaa joukkoa, joiden kanssa tilaisuudessa juhlimme. Oli niin suunnattoman hienoa olla siellä silloin.

Tänä vuonna emme sitten enää pysyneet jaloillamme, sillä saimme Suomen Kulttuurirahaston apurahan Wiinien Pelimannien järjestämiseen. Olemme äärettömän otettuja tästä kunniasta ja asiasta vielä hieman pökerryksissäkin. Aivan uskomattoman hienoa! Kävimme jälleen apurahamme vastaanottamassa, tällä kertaa Finlandia-talossa entistä arvovaltaisemmassa joukossa. Oli todella hienoa olla mukana.
Tästä arvovaltaisesta tuesta meille tuli sellainen olo, että tällä ruohonjuuritason matalakultturityöllä on kuitenkin väliä. Ja mikä mukavinta, sillä on väliä myös muille kuin itsellemme ja omille pelimanniystävillemme.


Joka vuosi tähän aikaan kuin tarkempia ohjelmavarauksia ja suunnitelmia tapahtuman järjestelyihin on tehty, olemme joutuneet miettimään mihin on varaa, mitä pystymme tekemään itse ja mistä joudumme jotain maksamaan. Ja sitten olemme pistäneet maksulliset asiat tärkeysjärjestykseen ja katsoneet mihin vähät varamme riittävät. Aina on tapahtuma saatu järjestettyä ja olemme jääneet melkein omillemmekin joskus, mutta paljon se on vaatinut tasapainottelua. Tapahtumamme ei onneksi ole tarkoituskaan tuottaa voittoa meille tai muillekaan, vaan pääasiana on kerätä pelimanniystäviämme yhteen kesän lopulla ja soitella yhdessä. Jos siinä sivussa sitten mahdolliset katsojatkin viihtyvät, olemme jo saavuttaneet enemmän kuin olemme tavoitelleet.


Tällainen apuraha pistää nöyräksi. Apurahamme ei kai ole rahallisesti mikään valtava summa, vaikka tuleekin todella tarpeeseen. Mutta erityisesti henkisesti meille tämä apuraha on sitäkin suurempi. Olemme ilmeisesti tehneet jotain oikein kun meitä näin huomioidaan. Olemme kovalla yrittämisellä ja talkootyöllä onnistuneet luomaan tänne Suomen lounaisnurkkaan pienen mutta elävän kansanmusiikkitapahtuman, mikä ei lainkaan ole itsestäänselvyys. Täälläpäin Suomea kansanmusiikki on tuntunut hävinneen jonnekin, pieniin piireihin ja kotikoloihin jossa jo pelimmanitkin etsivät toisaan löytämättä. Muualla Suomessa kansanmusiikki on ollut aina enemmän esillä ja osana tavallista elämää eikä ole päässyt missään vaiheessa samalla tapaa häviämään. Lounais-saaristossa pelimanni on aina istunut laiturinnokassa yksinään eikä luonnollisia kokoontumisia ole ollutkaan. Kulttuuri on ollut hyvin erilaista. Tältä pohjalta on entistä hienompi asia, että tapahtumamme on säilynyt hengissä. Nyt vielä toivomme, että josko jo tänävuonna saisimme vihdoin sieltä laiturinnokasta paikallisia pelimanneja liikkeelle soittamaan meidän kanssamme, sillä tähän asti liki 98% sekä pelimanneista että katsojista on tullut muualta kuin täältä saaristosta. Kulttuurin ja tapojen muuttaminen on hidasta, mutta kyllä isokin laiva kääntyy kun aikansa kääntää.


Tähän uskoen jatkamme innolla Wiinien Pelimannien suunnittelua ja aktivoidumme niin blogin kuin muidenkin medioiden suhteen ja pidämme teidät kaikki ajantasalla.


Kiitos Suomen Kulttuurirahasto!
Kiitos kaikki pelimannit jotka olette meihin ja tapahtumaamme uskoneet! Yhdessä on jälleen hyvä jatkaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti