tiistai 4. elokuuta 2015

Virventan konsertti perjantaina klo 18:00!!Wiinit Pelimannit käynnistyvät perjantaina Liettualaisten vieraittemme, Virventan, konsertilla. Konsertti pidetään Birknäsin nuorisoseurantalossa klo 18:00. Tätä porukkaa kannattaa ehdottomasti tulla kuuntelemaan!

Virventa soittaa liettualaista kansanmusiikkia, mutteivät aivan perinteistä sellaista. Mielenkiintoista lisäväriä tuo mm. kolme trumpettia ja yleensä heidän kansanmusiikkiinsa kuulumaton haitari. Näiden lisäksi mukana on pari viulistia, laulajia, (sähkö)kontrabasso sekä rummut. Soittajat ovat pääosin amatöörejä, mutta joukossa myös ammattilaisia (mm. ryhmän vetäjä, haitaristi Rimantas Mikalauskas). Ryhmä on esiintynyt runsaasti kotimaassaan mutta myös
ulkomailla. Tuleva esiintyminen on kuitenkin Virventan ensimmäinen virallinen Suomen keikka.

Virventa on kotoisin pohjois-Liettuasta, Viekšniaista. Kaupungin läpi kulkee joki nimeltä Venta, josta johtuu bändin nimi Virventa. Yhtye on soittanut yhdessä yli kymmenen vuotta, ja kehittänyt musiikkiinsa aivan oman tyylin.

Muutama maistiainen heidän musiikistaan tallensimme tämän linkin taakse.

Muita lisätietoja Virventasta löytyy mm. heidän Facebook-sivultaan.

Konsertiin jälkeen alkaa samassa paikassa muiden pelimannien jamit joissa kahvitusta hoitaa Lielahden Kauppa ja Kapakka. Tästä tunnelmallisesta pikku paikasta vielä tarinaa ennen Wiinejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti