maanantai 30. maaliskuuta 2015

Esiintyjiä Liettuasta

Viime viikolla vahvistui, että saamme Wiineihin esiintymään mielenkiintoisen porukan Liettuasta. Ryhmän nimeltä Virventa. He soittavat liettualaista kansanmusiikkia, mutteivät aivan perinteistä sellaista. Mielenkiintoista lisäväriä tuo mm. kolme trumpettia ja yleensä heidän kansanmusiikkiinsa kuulumaton haitari. Näiden lisäksi mukana on pari viulistia, laulajia, (sähkö)kontrabasso sekä rummut. Soittajat ovat pääosin amatöörejä, mutta joukossa myös ammattilaisia (mm. ryhmän vetäjä, haitaristi Rimantas Mikalauskas). Ryhmä on esiintynyt runsaasti kotimaassaan mutta myös ulkomailla. Tuleva esiintyminen on kuitenkin Virventan ensimmäinen virallinen Suomen keikka ja olemme hyvin ylpeitä saadessamme olla heidän ensimmäisiä isäntiään täällä. Uskomme että heille löytyy kyllä ottajia Wiinien jälkeenkin, semmoinen porukka ovat.

Virventa on kotoisin pohjois-Liettuasta, Viekšniaista. Kaupungin läpi kulkee joki nimeltä Venta, josta johtuu bändin nimi Virventa. Yhtye on soittanut yhdessä yli kymmenen vuotta, ja kehittänyt musiikkiinsa aivan oman tyylin.
Virventa saapuu meidän riemuksemme koko viikonlopuksi, ja pyrimmekin järjestämään heille lauantain pääjuhlan lisäksi aivan omankin konsertin. Kunhan vain sopiva paikka tähän löytyy. Meille saa siis vinkata, mikäli esim. Turusta löytyisi joku sopiva, edullinen, n 50-100hlö sisälleen vetävä mukava tila, jossa olisi oivallista järjestää konsertti.

Lisää tietoja Virventasta löytyy mm. heidän Facebook-sivultaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti