perjantai 1. elokuuta 2014

Vähän vielä, valmisteluja ja arvontapaljastus!

Täällä on kulkaas valmistelut hyvällä mallilla. Siksi tosin nämä päivityksetkin tulevat nyt hieman myöhäisenä ajankohtana. On ollut jotain pikku askareita tehtävänä tällä viikolla. Esimerkiksi Birknäsin rantaan on jälleen tuotu lisäponttoonia laiturin päähän. Se sama mikä aiempinakin vuosina siihen on hinattu, saatiin tänäkin vuonna vuokralle. Eihän se kaunis ole, mutta todella toimiva! Ja näin mahdollistuu useamman veneen kiinnitys syvään päähän. Pikkuveneet pääsevät vaikka rantaan asti. Huomenna vielä ajetaan rannasta kaislat pois, niin on kivampi rantautua. Ja heinätöihinkin varmaan vielä päästään.
Tämmöinenkin paljastui erään puskan takaa. Ihan oikea armeijan soppatykki. Vielä ei tosin pönttö pöhissyt eikä kattila kiehunut, mutta ihan lähtöasemissa oli. Kiiltävänä ja komeana. Valmiina keittämään soppaa kaikille vierailijoille. Tämä yksilö saa viereensä vielä toisenkin tykin, joten soppaa riittää sitten kaksin verroin. Ja soppaa tekemässä sekä tarjoilemassa perinteiseen tapaan Paraisten reserviupseerit. Kyllä maistuu!

Ja sitten se arvontapaljastus!

Koska on kymmenvuotisjuhlat, järjestetään tapahtumassa hieman komeammat arpajaiset. Eikä palkintona ole kahvipakettia, lähikaupan pyyhettä tai edes herkkukoria. Ei edes jättipehmolelua. Nyt on voitettavana ihan jotain muuta.
 Pikkuisen kävin arpajaisvoiton työmaan nurkalla vakoilemassa ja siellähän se oli melkein valmiina: valtavan komea tukkipöytä! Ihan oikea, umpipuusta tehty pöytä, jossa ei ole pultteja eikä nauloja, vaan se on ihan perinteisellä tavalla tehty. Niin kuin perinteisiin pelimannijuhliin vaan sopii. Vaikka uusihan se on, ja jotain uutta suunnitteluakin. Siinä on meinaan kuulema säädettävät istuimet, saa lähemmäs ja kauemmas, niin että voipi siirtää jos vaikka tarvitsee vähän enemmän tilaa itselleen. Tai tulee pienempiä vieraita kylään.
Ja sen joku onnekas lauantaina voittaa. 
Ihan itselleen. 
Omaksi. 
Ja se on kuulema sitten ihan viimeistelty silloin, 
eikä sahanpurujakaan tarvitse ottaa mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti