torstai 6. maaliskuuta 2014

Korvamato mittatilauksena

Korvamato - tuo järjen vievä vitsaus, joka vaan soi ja soi ja soi ja soi. Ja on jokaisen markkinamiehen unelma. Se pyörii päässä, siitä ei vaan pääse eroon vaikka mitä tekisi. Ja sellainen on nyt täällä päässä ainakin soinut oikein urakalla. "Hirvilauma rynnistää..." yhä uudelleen ja uudelleen.
Teimme toimeksiantona kannatuslaulun TarU Hockey:lle vanhaan, alunperin irlantilaiseen mutta nyt jo melkein maailmanlaajuiseen kansanlauluun "Whiskey in the Jar". Sanat saimme valmiina, meidän piti vain soittaa. Kävimme pikaisesti studiossa pistämässä tuotoksen nauhalla ja nyt se sitten soi. Toistaiseksi vain omassa päässä, mutta kohta sitä pääsee kuuntelemaan ketä tahansa. Aluksi laulun voi kuulla soittamalla tiettyyn numeroon, jonka tuotto sitten käytetään joukkueen sponsorointiin. Myöhemmin voi olla, että laulua voi kuulla muuallakin.

(muokkaus tekstiin 11.3.)
Meidän mp3-soitin on onnistunut tästä häviämään johonkin, mutta kappaleen voi itselleen avata TÄÄLTÄ!

Tai mikäli on onni myötä ja suotuisat tuulet tietotekniikkataivaassa, niin tässä alla näkyy soitin, josta voi vaan painaa PLAY:Kun puhelinnumero, josta koko kappaleen voi kuulla, selviää, laitamme senkin esille, niin voitte sitä käydä kuuntelemassa ja samalla tukea urheilutoimintaa.


Samanlaisia toimeksiantoja olemme tehneet joskus aiemminkin. Olemme esimerkiksi soittaneet levylle erään suvun kantaisän tekemän valssin, joka sitten meni kaikille sukulaisperheille joululahjaksi. Hauska lahjaidea sellaisille, joilla on jo kaikkea. Samalla tulee talletettua pieni pala oman suvun historiaa, joka muuten helposti voisi hukkaantua. Tämäkin kappale löytyi nuottina, mutta kukaan ei koskaan ollut sitä soittanut mihinkään taltioon. Nuotin hävitessä häviäisi myös musiikki. Nyt siitä on kuitenkin olemassa tiedosto, ja monena kappaleena, joten jälkipolvetkin voivat kuulla miltä vaarin valssi joskus kuulosti. Ei sävellyksen tarvitse olla suuri tai suosittu ollakseen merkityksellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti